Projectes

David Viñolas 5ET

Pol Omedes - trompeta

Miguel Fernández - saxo tenor

Joan Monné -. piano

Manel Fortià - contrabaix

David Viñolas - bateria

David Viñolas presenta nou projecte a quintet, envoltat d’un elenc de grans músics
5ET
treball on trobem una majoria de composicions pròpies i algun stàndard, pensades i arranjades per aquesta formació de quintet clàssic (trompeta, saxo, piano, contrabaix i bateria) treballant un repertori inspirat en la tradició i acostant-se a la frescura i la calidesa de les formacions dels 60’s, fent que el quintet soni a grup.

El seu directe és intenç, enèrgic, càlid i ple de swing, on aconsegueixen captivar l’espectador des del primer moment.

Nucli trio

Guillem Plana – guitarra
Aleix Forts – contrabaix
David Viñolas - bateria

Guitar trio format a mitjans de 2018 amb la intenció de tocar standards buscant el so i la calidesa de les formacions dels 50’s i 60’s. Al cap de poc però, van començar a intercalar composicions originals i a arranjar alguns standards buscant nous horitzons.

Paralel·lament van començar a ser grup resident a la Jazz Cava de Vic on actuen mensualment, convidant un artista diferent en cada concert, confeccionant conjuntament un repertori pensat per a la ocasió, influenciant-se i nodrint-se de tots ells, format que també han exportat fora la Jazz Cava, en diferents escenaris, per tot el territori. Edna Sey, Raynald Colom, Adrià Plana, Marta Roma, David Pastor, Toni Saigi o Alba Careta són alguns dels músics que han passat per aquestes sessions.

Gràcies a aquesta conjunció d’astres el trio ha trobat un camí pròpi i ha consolidat la seva sonoritat moderna, única i fresca.

Després d’un parell d’anys de rodar junts i de fer directes tant a trio com amb diversos convidats, el Juliol de 2020 el trio decideix tancar-se a l’estudi Soiart de Badalona per enregistrar el seu primer disc omònim que editen la tardor de 2021 amb el segell Errabal-jazz
Nucli trio
àlbum gravat en una única sesió, en directe, captant tota la frescura del seu discurs i transmetent la sensual calidesa del seu inconfusible so.

 

Sergi Sirvent & David Viñolas – Recreacions Tímbriques: De Mompou a Bartók

Sergi Sirvent - piano
David Viñolas - bateria

Aquests dos músics amb amplia trajectòria i experiència en infinitat de projectes diversos fa anys que es coneixen, però més enllà de tocar informalment en algunes sessions no ho havien fet mai en un projecte comú tot i que les ganes fa molt temps que existien. Frederic Mompou i Béla Bartók han resultat ser el catalitzador d’aquesta trobada.

El músic i compositor Sergi Sirvent, des de la seva època d’estudiant s’ha sentit molt afí en l’obra d’aquests compositors i en la forma d’entendre la música.

Viñolas per la seva banda, des de fa uns anys s’ha sentit atret per la corrent estètica de finals del segle XIX i XX, el que el va portar a descobrir aquests compositors que el van captivar des del primer moment.

La confluència i la visió que tenen ambdós artistes de l’obra d’aquests compositors els ha portat a rellegir algunes de les seves peces i imprimir-hi la seva visió particular mitjançant el llenguatge del jazz i la improvisació.

 

 

DAVID VIÑOLAS BATERIA A SOLES

David Viñolas – bateria i accessoris

En David, a través de la bateria com a únic instrument solista, es despulla i ens mostra una de les seves facetes més personals i proposa un repertori obert i arriscat, que en cada concert és diferent, on la improvisació i el free juntament amb l’exploració de la bateria com a instrument solista tenen un pes important. El repertori es basa en una sèrie de motius melòdics i rítmics, escrits prèviament que en David va desembolupant i que es van enllaçant uns amb els altres a trabés de paissatges sonors mitjançant anvients i textures ,creant així un concert amb música sense solució de continuïtat. El so, la polirítmia, la melodia, el silenci, el caos, l’energia, ETC són alguns dels ingredients que estan presents en el viatge sonor que ens ofereix des del seu instrument.