Bio-discografia

Biografia

David Viñolas - Centelles 1978

Cec de naixement, el meu interès per la música es desperta ben aviat, quan començo a estudiar piano clàssic i llenguatge musical a l’escola municipal del poble. Al mateix temps formo part del grup de grallers dels gegants de Centelles on alterno la caixa i la gralla, mostrant ja una especial devoció per la caixa.

Però el meu esperit inquiet em demana explorar altres camins i, a banda de l’harmonia clàssica, de jove entro de ple en la música moderna estudiant al Taller de músics, al Centre d’estudis musicals Passatge, rebent classes particulars i també de forma autodidacta: bateria, combo, piano, percussió, harmonia i arranjaments són algunes de les disciplines que he cultivat de la mà de grans músics com Toni Pagès, Marcelo Valente, Javier Feierstein, Alberto Cabello, Marc Vernis, José Reinoso, Raül Reverter, David Mengual, Marc Miralta, Santi Serratosa, Joào Balào, Tapan Bhattacharya, Marko Djordjevic, Rui López Nussa, Jo Krause, Calixto Oviedo, etc. Paral·lelament estic actiu en projectes de caràcter molt divers, tocant en formacions de jazz, reggae, rock, flamenc, funky…

Ja en plena maduresa musical i personal, capbussat en les diferents vessants que m‘ofereix la bateria com a instrument principal amb que m’identifico, el Febrer de 2004 resideixo unes setmanes a New York i em formo amb Ernesto Simpson, Johny Almendra y Jeff Ballard. La mirada oberta i eclèctica em porta a fundar projectes com el trio de bateries Stick in trio o el grup de percussió i dansa Essència, explorant els camins del jazz, el flamenc, el ritme com a concepte musical, etc.

Durant la meva trajectòria he col·laborat, tocat i enregistrat treballs amb músics i projectes com Sergi Sirvent, Marta Roma, Roberto García, Omar González, Santi Careta, Adrià Plana, Sergi Sirvent, El velda i el conjunt Badabadoc, Cobla Lluïsos de Taradell, Tarasca, Marc Cuevas, Dave Juarez, Acari Vertran, Raynald Colom, Joan Asensio, David Leiva, Joana Serrat, Raül Reverter, Etna quartet, Baraka project, Omelé, La Cava Big band dirigida per Marc Vernis, Kibor, Dijous paella, Dúmbala canalla, La transfrontaliere de l’amor, etc. També he treballat en la producció d’alguns enregistraments, ja siguin pròpis o d’altri.

Aquests i altres projectes m’han portat a girar per Catalunya, España, França, Andorra, Cuba, Turquia, Portugal i Àustria.

Actualment formo part de Nucli trio, Void, Sergi Sirvent & David Viñolas

Lidero els meus propis projectes David Viñolas 5ET i David Viñolas bateria a soles. També estic actiu en altres formacions com a sideman.

Discografia

Enregistraments

David Viñolas – 5ET (Microscopi, 2021)
Escolta
Compra
Nucli trio – Nucli trio (Errabal jaz, 2021)
Escolta
Compra
Sergi Sirvent & David Viñolas – Recreacions tímbriques: de Mompou a Bartók Vol. 2 (Selffish Records, 2020) Escolta Compra

Sergi Sirvent & David Viñolas – Recreacions tímbriques: de Mompou a Bartók (Selffish Records, 2019) Escolta Compra

Void – Terrarium (Autoeditat, 2019) Escolta

David Viñolas trio – Cap al capvespre (Quadrant records, 2014) Escolta Compra

Col·lectiu Soroll – Violència (Propaganda pel fet! 2021) Escolta

Feliu Ventura amb Xerramequ i els Aborígens – Sessions ferotges (Propaganda pel fet! 2018) Escolta

Feliu Ventura amb Xerramequ i els Aborígens – Montserrat (Propaganda pel fet! 2016) Escolta

L’Home Llop & the Astramats – Hotel Jamaica (Autoeditat, 2017) Escolta

Funkystep & the Sey sisters – A matter of funk (RGB suports, 2016) Escolta

Funkystep & the Sey sisters – Dance or Die (Autoeditat, 2013) Escolta

Kibor – Panorámica Sonora (Nat team media, 2010) Escolta

Omelé – Omelé (Kasba Music, 2006) Escolta

Dijous Paella – Vol 1 (Autoeditat, 2005) EscoltaCol·laboracions

Adrià Plana presenta Robert Nesta songs – Small Axe (autoeditat, 2013)

Kinsky – Sunset on the Good Fight (Foreigndub, 2013)

  • El Belda i el Conjunt Badabadoc – País petit (Autoeditat, 2010)
    • Baraka project – Far-East (Autoeditat, 2008)

Produccions

Bonobos – Animalànima (RGB suports, 2014)

  • Paparazzi – Paparazzi (Rock on, 2003)