Projectes

DAVID VIÑOLAS BATERIA A SOLES

David Viñolas – bateria i accessoris

En David, a través de la bateria com a únic instrument solista, es despulla i ens mostra una de les seves facetes més personals i proposa un repertori obert i arriscat, que en cada concert és diferent, on la improvisació i el free juntament amb l’exploració de la bateria com a instrument solista tenen un pes important. El repertori es basa en una sèrie de motius melòdics i rítmics, escrits prèviament que en David va desembolupant i que es van enllaçant uns amb els altres a trabés de paissatges sonors mitjançant anvients i textures ,creant així un concert amb música sense solució de continuïtat. El so, la polirítmia, la melodia, el silenci, el caos, l’energia, ETC són alguns dels ingredients que estan presents en el viatge sonor que ens ofereix des del seu instrument.

QUARTRAIN

Albert bartolomé – saxos
Guillem plana – guitarra
Aleix Forts – contrabaix
David Viñolas – bateria

Sens dubte, John Coltrane va ser una de les figures cabdals i revolucionàries de la història del Jazz.
QuarTrain pren com a punt de partida dos trevalls de la dècada dels 90, “Pursuance: the music of John coltrane” del saxofonista Kenny Garrett i “After the rain” del guitarrista John Mclaughlin, ambdós d’homenatge a Coltrane, on la guitarra pren bastant protagonisme, tret poc habitual en l’obra original de L’autor.
Aquest fet, sumat a l’interès per l’obra de Coltrane, inspira la banda en la reinterpretació de clàssics com Naima, Alabama o Like Sonny, des d’un prisma i una tímbrica diferents.

DAVID VIÑOLAS TRIO

Albert Bartolomé - saxos
Aleix Forts - contrabaix
David Viñolas - bateria

El 2013 en David forma aquest trio per a investigar i oferir la seva visió més personal de la música.
Aquesta és una formació sense instrument harmònic, on la melodia, la polirítmia i la improvisació dels 3 músics tenen importància a parts iguals, eines que utilitzen per a cercar diferents girs i textures. El swing, el groove, el free, la improvisació col·lectiva o utilitzar ritmes i compassos més propis d’altres estils són ingredients que acaben de confeccionar el vestit i la música que ofereix el trio.
Malgrat el repertori evoluciona constantment, en David manté els originals com a premisa, afegint també alguna versió i algun standard que porta al seu terreny conferint-hi un altre aire.
El 2014 edita l’àlbum Cap al Capvespre (Quadrant records), que rep bones crítiques i que gira per la geografia catalana, al Festival de jazz de Vic o al Jamboree de Barcelona entre d’altres.
Des de la presentació de Cap al capvespre el trio incorpora la poesia a les seves actuacions, intercalant poemes a mode de petits interludis o com a font d’inspiració per algunes improvisacions.
Gràcies a la inquietud dels 3 músics, el trio està en constant evolució, sempre investigant, arriscant i cercant nous colors. La comunicació, el talent i l’energia dels tres músics fa que no hi hagi un concert igual.