Bio-discografia

Biografia

David Viñolas - Centelles 1978

Cec de naixement, el seu interès per la música es desperta ben aviat, quan comença a estudiar piano clàssic i llenguatge musical a l’escola municipal del poble. Al mateix temps formà part del grup de grallers dels gegants de Centelles on alternà la caixa i la gralla, mostrant ja una especial devoció per la caixa.
Però el seu esperit inquiet li demana explorar altres camins i, a banda de l’harmonia clàssica, de jove entra de ple en la música moderna estudiant al Taller de músics, al Centre d’estudis musicals Passatge, rebent classes particulars i també de forma autodidacta: bateria, combo, piano, percussió, harmonia i arranjaments són algunes de les disciplines que ha cultivat de la mà de grans músics com Toni Pagès, Marcelo Valente, Javier Feierstein, Alberto Cabello, Marc Vernis, José Reinoso, Raül Reverter, David Mengual, Marc Miralta, Santi Serratosa, Joào Balào, Tapan Bhattacharya, Marko Djordjevic, Jo Krause, Calixto Oviedo, etc. Paral·lelament està actiu en projectes de caràcter molt divers, tocant en formacions de jazz, reggae, rock, flamenc, funky…
Ja en plena maduresa musical i personal, capbussat en les diferents vessants que li ofereix la bateria com a instrument principal amb que s’identifica, el Febrer de 2004 resideix unes setmanes a New York i es forma amb Ernesto Simpson, Johny Almendra y Jeff Ballard. La seva mirada oberta i eclèctica el porta a fundar projectes com el trio de bateries Stick in trio o el grup de percussió i dansa Essència, explorant els camins del jazz, el flamenc, el ritme com a concepte musical, etc.
La seva formació musical i la seva capacitat multi disciplinar li han permès col·laborar, tocar i enregistrar treballs amb músics i projectes com Santi Careta, Adrià Plana, Sergi Sirvent, El velda i el conjunt Badabadoc, Cobla Lluïsos de Taradell, Tarasca, Marc Cuevas, Dave Juarez, Acari Vertran, Raynald Colom, Joan Asensio, David Leiva, Joana Serrat, Raül Reverter, Etna quartet, Baraka project, Omelé, La Cava Big band dirigida per Marc Vernis, Kibor, Dijous paella, Dúmbala canalla, La transfrontaliere de l’amor, etc. També ha treballat en la producció d’alguns enregistraments, ja siguin pròpis o d’altri.
Aquests i altres projectes l’han portat a girar per Catalunya, España, França, Turquia, Portugal i Àustria.
Actualment forma part de Funkystep & the Sey sisters del que és membre fundador de la banda, Xerramequ i els Aborígens juntament amb el cantautor Feliu Ventura amb qui estàn presentant l’EP Montserrat (Propaganda pel fet 2016), l’Home Llop & the Astramats. Lidera els seus propis projectes David Viñolas trio i David Viñolas bateria a soles. També està actiu en altres formacions com a sideman.

Discografia

Enregistraments
 • David Viñolas trio – Cap al capvespre (Quadrant records, 2014)
 • Funkystep & the Sey sisters – A matter of funk (RGB suports, 2016)
 • Funkystep & the Sey sisters – Dance or Die (Autoeditat, 2013)
 • Feliu Ventura amb Xerramequ i els Aborígens – Montserrat (Propaganda pel fet! 2016)
 • Kibor – Panorámica Sonora (Nat team media, 2010)
 • Omelé – Omelé (Kasba Music, 2006)
 • Dijous Paella – Vol 1 (Autoeditat, 2005)


Col·laboracions
 • Adrià Plana presenta Robert Nesta songs – Small Axe (autoeditat, 2013)
 • Kinsky – Sunset on the Good Fight (Foreigndub, 2013)
 • El Belda i el Conjunt Badabadoc – País petit (Autoeditat, 2010)
  • Baraka project – Far-East (Autoeditat, 2008)

Produccions
 • Bonobos – Animalànima (RGB suports, 2014)
 • Paparazzi – Paparazzi (Rock on, 2003)